Tostikoning

Jorin woont in een zorgcentrum. Hij is één van die studenten die via Connect Generations een mooie plek heeft gekregen in De Amerhorst in Amersfoort.

Jorin geniet er van om in de Amerhorst te wonen en iets voor de bewoners te betekenen. ‘Ik vind het mooi om te zien hoe blij mensen met kleine dingen kunnen zijn. Nu ik elke dag tussen de ouderen zit, krijg ik ook echt respect voor hen en voor mensen die in de zorg werken. Ik leer er ook veel van, bijvoorbeeld hoe bewust en zuinig ouderen met hun eten omgaan en niks weggooien. Er zijn zoveel mensen die eenzaam zijn. Het zou mooi zijn als meer jongeren dit zouden doen. Het is geen verloren tijd. Je kunt een uur voor je Playstation hangen, maar je kunt ook even met iemand gaan wandelen. Het is mooi om iets voor anderen te betekenen en niet alleen voor jezelf te leven. Zo’n ervaring draag je de rest van je leven met je mee.’

Hij wordt de Tostikoning genoemd omdat de ouderen zeer te spreken zijn over de tosti’s die hij op woensdag voor hen maakt.

Lees het hele verhaal van Jorin.

Woon jij ook op een plek waar je iets betekent voor anderen? We vinden het leuk om je verhaal te lezen! Schrijf je het op?

menu