Eenzaamheid, wat kun jij ertegen doen?

Eenzaamheid is voor niemand goed, het kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Elk mens is waardevol en gemaakt om in verbinding te leven met anderen. Een gebrek aan verbinding lijkt zelfs een reden te zijn dat (oudere) mensen een ‘voltooid leven’ ervaren en verlangen naar de dood.

Mogelijk voel jij je eenzaam of zou je juist iets willen doen aan de eenzaamheid van anderen. En je vraagt je af: maar hoe?

Campagne Schatzoeken
De NPV is daarom een campagne gestart rond het boekje Schatzoeken. Een praktisch doe –en werkboekje waarmee je zelf of met een groep aan de slag kunt gaan tegen eenzaamheid.  Wil jij ook op zoek naar de verborgen schat in een ander? Wil je handvatten om beter verbindingen te kunnen leggen met anderen? Vraag dan hier gratis Schatzoeken aan. En ga aan de slag tegen eenzaamheid!

Eenzaamheid in jouw buurt
Is het nodig in jouw woonplaats? Vast! Op www.kvnog.nl en hier kun je zien hoe het met de eenzaamheid is gesteld in jouw woonplaats. Op www.eenzaamheidsvrij.nl zie je allerlei tips en ideeën om eenzaamheid bij jezelf en bij anderen tegen te gaan.

menu